Dé grootste groothandel in fournituren en breigarens van EuropaHygge CAL precuts


De Scheepjes CAL 2017, ontworpen door Kirsten Ballering, is een enorm succes. Sinds het aankondigen van de Hygge CAL zijn de gezellige CAL Facebookgroepen samen gegroeid tot maar liefst 56.000 leden! De laatste stap in het maken van het prachtige ontwerp van Kirsten Ballering is het aanbrengen van een voering. Kirsten maakte hiervoor een keuze uit het ruime assortiment stoffen van Tissu de Marie.

Graag presenteren wij de Tissu de Marie "precuts": een speciaal voor de Hygge shawl op maat gesneden stuk stof. Er is keuze uit 20 prints, welke perfect passen bij de 5 verschillende kleurthema's.

U bestelt deze precuts per 3 stuks in één print. Uw order wordt uitgeleverd in week 21.Stormy Day Shawl


Vandaag presenteert Scheepjes YARN The After Party 9: De Stormy Day Shawl met in de hoofdrol het prachtige Scheepjes Whirl. Dit ontwerp van Kirsten Ballering haak je met 1 yarn cake Scheepjes Whirl. Adviesverkoopprijs: € 1,-
KnitPro gehele collectie

In nauwe samenwerking met de fabrikant van KnitPro zijn wij blij u te kunnen vertellen, dat wij het bestaande assortiment van 1000 artikelen uitgebreid hebben tot alle 2400 artikelen. Van de zeer populaire KnitPro Waves haaknaalden tot de luxe Zing breinaalden sets, en alles uit voorraad leverbaar.Honingbij Zeshoekdeken

gratis bij 5 pakken Stone Washed


Vandaag presenteert Scheepjes YARN The After Party 8! In de achtste editie van YARN The After Party wordt een mooie deken met schattige bijtjes, ontworpen door Gaynor Edwards beschreven. Leuk om te verkopen, maar zeker net zo leuk om cadeau te geven aan uw klant - natuurlijk bij aankoop van Scheepjes garens.

Bestel nu uw booklets! Gratis booklets bestelt u met artikelnummer GYTAP08-20 (alleen mogelijk bij aankoop van 5 pakken Stone Washed). Adviesverkoopprijs: € 1,-Nieuw: Scheepjes Eliza

Zachter dan zijde!

Verkrijgbaar in 36 kleuren en met een ongekend zachte touch; Scheepjes Eliza is werkelijk zachter dan zijde. Deze getwijnde draad is verkrijgbaar in 9 gemêleerde en 27 uni kleuren. De gemêleerde draad is opgebouwd uit drie kleuren, welke als uni kleur ook in het assortiment voorkomen. Dit maakt het garen bij uitstek geschikt voor het maken van Tunisch gehaakte omslagdoeken, waarin meerdere kleuren gecombineerd worden. Ieder zelfgemaakt kledingstuk heeft een heerlijk draagcomfort voor het hele gezin, maar Scheepjes Eliza is ook zeer geschikt voor het maken van allerlei home deco projecten.

Adviesverkoopprijs: € 4,75
100% polyester
Naald 5 mm
100 gram = 230 meter
Stekenverhouding 18 st x 20 nld.

Wereldprimeur Scheepjes Swirl

*Getwijnd draad in 12 verukkelijke kleurencombinaties*


Ontdek het nieuwste garen van Scheepjes: Whirl. Dit heerlijke, gemêleerde garen van Scheepjes is beschikbaar in 12 verrukkelijke kleurcombinaties. Met een samenstelling van 60% katoen / 40% acryl is het uitermate geschikt voor het maken van luchtige, lichtgewicht projecten. Anders dan andere zogenaamde unicat garens is Whirl een volledig getwijnd garen om snel te kunnen haken of breien en om splijten te voorkomen. Omdat dit garen heel mooi valt is het perfect voor sjaals, accessoires, kleding en stijlvolle home deco projecten.De Extra Grote Garencake heeft een gigantische lengte van wel 1000 meter met prachtige lange kleurwisselingen, meer dan genoeg voor een grote sjaal of omslagdoek. Elke kleurwisseling is heel precies en zorgvuldig geknoopt, zodat de knoop onopvallend in je steken verborgen kan worden.

 • Naald: 3.5-4 mm
 • Adviesverkoop: € 24,50
 • 215-225 = altijd 1000 meter

Scheepjes Whirl is voorlopig alleen te koop als assortiment, bestaande uit 5 bollen van alle 12 kleuren.Scheepjes is trots op deze unieke kwaliteit. Om alle klanten te kunnen voorzien van dit garen, worden de bestellingen aangenomen in aparte batches. Alle orders worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Er geldt: 1 order per klant per batch.


* 4e voororderronde *

Het succes van de CAL2017 is ongekend. Daarom is er een 4e voororderperiode gestart voor de Rainbow en Mix kits. Uitlevering gebeurt in week 15. Voor alle CALkits geldt OP=OP.


Scheepjes CAL2017 Hygge by Kirsten Ballering-

'Hygge' (uitgesproken als 'Hoe-ga') is een Deens woord, wat gezelligheid betekent. Je kan het vast wel voor je zien: in een warme en knusse omgeving zijn, heerlijk relaxed op de bank haken of breien, lekker eten, je favoriete trui dragen, een kop warme thee drinken, samen zijn met vrienden om leuke herinneringen op te halen, het is allemaal Hygge.

Designer Kirsten Ballering van de blog Haak Maar Raak heeft in samenwerking met Scheepjes deze prachtige door Scandinavië geïnspireerde CAL ontworpen. Vanaf de eerste Scheepjes CAL werd gevraagd wanneer wij onze beroemde Stone Washed garens in een CAL gaan gebruiken en nu kunnen we je laten weten dat dit jaar Scheepjes Stone Washed in de CAL verwerkt is! We hebben het gecombineerd met onze kleurrijke Catona garens voor een mooi contrast. Het patroon voor de prachtige shawl is geïnspireerd door traditionele Scandinavische designs en is versierd met zowel haakmotieven als kruissteken.

De CAL start op woensdag 15 februari en zal 13 weken duren. Iedere woensdagmiddag wordt een nieuw gedeelte van het patroon geplaatst als PDF bestand. De PDF bestanden worden ondersteund met video's. Op deze manier is er genoeg gelegenheid om de CAL te kunnen volgen. De video's worden gemaakt door onze blogster Esther bekend van www.itsallinanutshell.com. De PDF bestanden zijn te downloaden via de Nederlandse en Internationale Facebookgroep en via scheepjes.com.


De kits zijn verpakt in een elegante vensterdoos met etiket. De adviesverkoopprijs is € 48,20. De volledige inhoud van het pakket is:

 • 10 bollen Scheepjes Stone Washed (78% katoen, 22% acryl)
 • 11 bollen Scheepjes Catona 25 gram (100% katoen gemerceriseerd)
 • 1 postcard
 • 1 flyer
 • 1 Organza zakje met luxe accessoires:
 • 1 Hygge knoop
 • 1 zilverkleurige Eland bedel
 • 1 stekenmarkeerder in de vorm van een hartje
 • 1 borduurnaald
 • 2 houten ijskristallen


Ontdek: Scheepjes Secret Garden

* Verkrijgbaar in 8 nieuwe kleuren! *


De natuurlijke vezels van dit garen (20% zijde, 20% katoen en 60% polyester) creëren een prachtige textuur bij zowel haken als breien.

 • 20% zijde - 20% katoen - 60% polyester
 • Naald: 4 mm
 • Stekenverhouding: 18 st x 23 nld
 • 8 nieuwe kleuren
 • Adviesverkoop: € 5,20
 • 50 gram / ca. 93 m

Er is een beperkt aantal kennismakingsassortimenten beschikbaar, bestaande uit alle 8 kleuren x 10 bollen. Plaats nu uw voororder, het assortiment wordt op donderdag 1 februari verstuurd.
Nabestellen per kleur kan vanaf 9 februari 2017. Ook de productpresentatie is weer voor u verzorgd. U downloadt alle productfoto's via onderstaande button.